Skip to Content
Booms eetcafé ’t Steencaycken maakt schoon schip

Booms eetcafé ’t Steencaycken maakt schoon schip

SAVE THE DATE 13/02 - Persevent ‘t Steencaycken - Onthulling nieuwe interieur look met maritieme knipoog!

’t Steencaycken is al jaren een vaste waarde in de Rupelstreek maar de afgelopen weken onderging het eeuwenoude pand een complete metamorfose. Het interieur kreeg een moderne, industriele look waarbij de authentieke elementen zoals de houten balken, buitenpoort en gietijzeren kachel werden behouden. Ook het 'maritieme' verleden is nog steeds verankerd in dit gezellig eetcafé aan de Rupeldijk. Bij 't Steencaycken geniet je - zoals we altijd al gewend waren  -  van nostalgische brasserie gerechtjes én uiteraard van het fantastisch uitzicht op het water. Benieuwd om de restyling van dit pittoreske plekje met eigen ogen te komen bewonderen? Dan ben je van harte welkom voor een hapje en een drankje op donderdag 13/02 februari om 14.30u!  ’t Steencaycken zal bij heel wat mensen in de regio ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. De bekende Boomse brasserie is met zijn prachtig terras, pal aan de dijk een geliefkoosde stopplek voor wandelaars en wielertoeristen. ’t Steencaycken ligt bovendien temidden van enkele eeuwenoude Boomse steenbakkerijen. Hierdoor komen ook cultuurliefhebbers van ver buiten de regio terecht in dit charmant eetcafé. Omdat het potentieel van de zaak niet in lijn lag met de uitstraling, drong een complete interieur make-over zich op.


Met strakke lijnen, bakstenen muren en een trendy mix van zwart staal en warm hout, is 't Steencaycken erin geslaagd om een industriële look naadloos te laten blenden met authentieke elementen. Dat het karakteristieke pand uit 1780 vroeger werd gebruikt als controlepost voor aankomende schepen, zie je ook duidelijk terugkomen in de inrichting die wat doet denken aan het ruim van een schip. Die nostalgische blik naar het verleden laat men duidelijk niet verwateren. Zo kregen de authentieke, gietijzeren kachel en eeuwenoude poort een upgrade als eyecatcher van 't Steencaycken.


Die nostalgie-factor vind je trouwens niet alleen terug in het interieur maar ook in de keuken. Zo lijken de traditionele gerechtjes zoals witloof in den oven, stoofvlees met frietjes of 'vispannetje' wel recht uit grootmoeders keuken te komen. Bovendien draag je ook een steentje bij aan de maatschappij door te genieten van al dat lekkers! Als onderdeel van de sociale onderneming Vlotter biedt 't Steencaycken immers een duurzame werkplek aan mensen die minder kansen hebben op sociale integratie door bijv. een mentale of fysische beperking
 

Benieuwd naar de nieuwe look van 't Steencaycken en wil je het gerenoveerde pand wel eens met eigen ogen komen bewonderen? Kom dan gerust langs op het persevent op donderdag 13/02 om 14.30u waar coördinator Jan Vermeulen van Vlotter je van harte zal verwelkomen. Gelieve mij ten laatste dinsdag 11/02 een seintje te geven als je er graag wil bij zijn! Indien je interesse hebt in een review en wat uitgebreider wil tafelen op een ander moment, mag je mij ook altijd contacteren zodat ik je kan doorverwijzen voor een afspraak!

Beeldmateriaal kan alvast via deze link terugvinden.


PERSEVENT 't Steencaycken
Waar? Hoek 76, 2850 Boom
Wanneer? Donderdag 13/02 om 14.30u


Alvast bedankt voor de reactie,
 

Groetjes,
 

Elke 

Contacteer ons
Elke Hadermann PR account manager, Global Image
Jan Vermeulen Bedrijfscoördinator, Vlotter
Elke Hadermann PR account manager, Global Image
Jan Vermeulen Bedrijfscoördinator, Vlotter
Over Steencaycken

’t Steencaycken is een gezellig eetcafé waar je geniet van nostalgische gerechtjes in een authentiek kader. Als onderdeel van Vlotter is 't Steencaycken een sociale onderneming die investeert in duurzame werkgelegenheid voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. In het maatwerkbedrijf leveren de werknemers kwaliteitsvol productiewerk en facilitaire diensten aan bedrijven en organisaties.

Steencaycken
Hoek 762850 Boom